AKTUELNO

Srbija nikada neće dati Kosovo i ono nikada neće postati članica Ujedinjenih nacija, poručio je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki Nenad Popović, koji je položio venac na spomenik maloj Milici Rakić, poginuloj u NATO bombardovanju koje je počelo na današnji dan 1999. godine.

- Srbija je spremna na razgovore sa svima, ali danas, 19 godina posle ovog zločinačkog bombardovanja i ubijanja nedužnih civila i dece, poručujemo svima: Srbija nikada neće dati Kosovo i ono nikada neće biti članica UN - rekao je Popović.

On je podsetio da je u bombardovanju Srbije, NATO ubio hiljade civila, među kojima i decu, i naneo ogromnu materijalnu štetu koja se meri desetinama milijardi evra.

Foto: Tanjug

- I danas se nastavljaju pritisci da Srbija postane član NATO-a, da svoje Kosovo i da uvedemo sankcije Rusiji. Srbija neće pristati ni na kakve ucene. Srbija ima svoju vladu, ima svog predsednika. Ni predsednik ni vlada neće podleći nikakvim pritiscima - podvukao je Popović.

Istakao je da će Srbija čuvati svoja tradicionalna prijateljstva i sa Rusijom i sa Kinom, "naravno zadržavajuci pravo da sa svima ima iskljucivo korektne, dobre i ravnopravne odnose".

Foto: Tanjug

Milica Rakić je imala samo tri godine, kada je 17. aprila 1999. godine, tokom NATO bombardovanja, pogodio geler dok je bila u kući u Batajnici.

Pročitajte još: 'MILOSRDNI ANĐEO' 78 DANA UBIJAO DECU I RAZORIO SRBIJU: Da se ne zaboravi - 19. godišnjica NATO bombardovanja

#Kosovo i Metohija

#NATO

#Nenad Popović

#bombardovanje

'